Toxiinfecţia alimentară face ravagii în Bacău!
În Bacău, numărul cazurilor de toxiinfecţie alimentară este în continuă creştere. 106 persoane s-au prezentat până acum la Spitalul Judeţean cu astfel de simptome, după ce au mâncat în urmă cu câteva zile la un parastas.
Articol editat de Andreea Leonid, 8 martie 2016, 17:43
33 de adulţi şi 13 copii, în total, au fost internaţi. Niciunul dintre pacienţi nu este însă în stare gravă – după cum spune Geanina Pricopie, director de îngrijiri medicale de la Spitalul Judeţean din Bacău.
Toate cazurile sunt stabile hemodinamic. Ţinând cont că au fost aproximativ 250 de participanţi la această pomenire şi în spital s-au prezentat 106 s-ar putea ca până spre seară să mai fie cazuri care să se prezinte la servicii de primiri urgenţe. Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău este pregătit atât din punct de vedere al personalului cât şi din punct de vedere al aprovizionării. Avem capacitatea de a spitaliza, trata aceşti pacienţi care vin spre noi.(Geanina Pricopie, director de îngrijiri medicale de la Spitalul Judeţean din Bacău)
Firma de catering care a livrat mâncarea la parastas a fost amendată pentru nerespectarea normelor în vigoare referitoare la prepararea, păstrarea, depozitarea, transportul şi servirea produselor alimentare, cu 10.000 de lei.
Inspectorii au dispus în acest caz, în plus, sistarea activităţii societăţii până la stabilirea cu exactitate a cauzelor.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: