Care este cea mai ieftină sursă de energie de pe planetă
Leguminoasele sunt de neînlocuit într-o alimentaţie echilibrată, datorită capacităţii lor de conservare, adaptării la mulţimea de preparate culinare, dar mai ales datorită ridicatei lor valori nutritive şi energetice.
Articol editat de cristina.rusu, 12 martie 2016, 06:00
Pentru toate aceste motive, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a declarat anul 2016 ca fiind Anul Internaţional al Leguminoaselor.
De fapt, ONU a dorit să readucă în prim-plan importanţa unui aliment esenţial al luptei împotriva foametei, leguminoasele reprezentând o hrană de bază, accesibilă pentru toţi cetăţenii.
Din punctul de vedere al nutriţioniştilor, leguminoasele sunt unul dintre alimentele cele mai bogate din câte există, iar ele trebuiesc incluse în meniu, cel puţin de două-trei ori pe săptămână.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.