Hai, domnișoară, că dăm ridichea și cu 1 leu!
Nici nu au apărut bine legumele de primăvară în piaţă, că vânzătorii se şi târguiesc deja ca să îşi vândă cât mai repede marfa.
Articol editat de , 12 martie 2016, 06:00
Piaţa Agroalimentară din Sibiu deabia a început să renască şi se umple treptat de culori specifice primăverii – ceapa verde, ridichile, leurda şi urzicile se găsesc în cantităţi mari pe toate tarabele, aşa că vânzătorii se târguiesc deja pentru tot ce au expus. Încă de la intrarea în piaţă se simte atmosfera de competiţie, iar comercianţii strigă după fiecare potenţial cumpărător, doar doar se opreşte şi ia ceva.
Haideți, domnișoară, că vă facem reducere și mai punem și în plus la pungă.
3 la 5 lei. Nu? Facem 4 la 5 lei. Haide, luați?
Dăm ridichea cu cât vreți, domnișoară. Haide să vorbim.
Cumpărătorii sunt totuşi mai precauţi şi spun că nu iau orice de la prima tarabă. Studiază întâi piaţa, preţuri, aspect şi abia mai apoi se şi opresc la un comerciant.
Nu mai prea am încredere să iau chiar de oriunde. Nu toți comercianții par a fi și producători așa că sunt mai precaută. Întâi testez piața și apoi merg la cel care îmi inspiră cea mai multă încredere.
Prețurile par în regulă, dar încă nu am cumpărat nimic. Studiem întâi să vedem ce se vinde și cum arată și apoi cumpărăm.
Medicii nutriţionişti spun că legumele de primăvară nu trebuie să lipsească din alimentaţie în această perioadă deoarece au un efect extrem de benefic pentru organism.
Cristina Bălău
Puteți să ascultați Radio Antena Sibiului online AICI.