5 lucruri pe care să nu le spui niciodată unei femei stresate
Sunteţi stresată? Poate un pic … Totuşi, dacă cei din preajma voastră ar evita să spună următoarele cinci fraze, v-aţi enerva mai puţin.
Articol editat de cristina.rusu, 13 martie 2016, 12:00
Sunteţi o persoană care nu poate păstra manichiura intactă timp de 12 ore, din cauză că vă roadeţi unghiile din senin? Suferiţi de dureri de stomac, însoţite de dureri de cap, spate şi insomnii? Simţiți nevoia să consumaţi ceva dulce, aşa din senin?
Pe scurt, sunteţi predispusă la stres. Dacă cei din jurul vostru ar fi putut evita să vă spună următoarele fraze, v-aţi enerva în mod sigur mai puţin.
„Totul e în mintea ta”…
Respiraţia este scurtă, simţiţi palpitaţii şi aveţi dificultăţi de respiraţie: pe scurt, sunteţi stresată. Şi nu e nimic mai rău decât cineva care vine şi îţi spune că aceste simptome sunt doar în mintea ta şi că în cele din urmă, nu e mare lucru. Vă enervaţi pentru că în realitate ştiţi că simptomele sunt reale.
„Calmează-te”…
Deci, dacă ar fi fost atât de simplu aţi fi făcut acest lucru de mult timp, nu credeţi? Este mult mai bine să ascultaţi persoana stresată, chiar dacă „problemele” ei vă par lipsite de importanţă. Nu daţi sfaturi care cresc sentimentul de nelinişte.
„Nu este foarte grav”…
Evident că este grav, altfel nu aţi încerca să calmaţi persoana (conform punctului precedent). Cu toate acestea nu sunteţi prezent în mintea ei şi, importanţa pe care o daţi pentru problemele sale este relativă. Deci, fiecare situaţie depinde de punctul de vedere al persoanei stresate, de aceea acest sfat nu este unul de ajutor atunci când îi spuneţi că viaţa ei nu este atât de dificilă.
„Nu te-ai gândit niciodată să faci yoga?”
Deci da, yoga poate ajuta cu adevărat corpul şi mintea unei persoane, dar nu este o idee bună pentru a îi face o astfel de recomandare unei persoane aflate într-o criză de stres. De ce? Pentru că ar putea crede că te intereseaza foarte puţin starea prin care trece. Mai bine aşteptaţi să să se mai relaxeze, după care îi prezentaţi recomandarea.
”Tu nu vrei să iei medicamente?”
Mulțumesc, dar nu, mulțumesc! Nu spuneţi niciodată persoanei să ia medicamente, ascultaţi şi, în cele din urmă puteţi recomanda să consulte un medic.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.