Alimente potrivite pentru Postul Paştelui
Postul Paştelui începe astăzi pentru creştinii ortodocşi.
Articol editat de , 14 martie 2016, 15:03
Perioada postului este una de curăţire trupească şi sufletească în care preoţii spun că cel mai important lucru este să ne regăsim pe noi înşine şi să ne apropiem de Dumnezeu. Cea mai mare problemă este însă că, în perioada postului, comercianţii scot la vânzare numeroase produse cu conservanţi şi înlocuitori de carne, precum soia. Alimente văzute ca o alternativă la mesele fără carne, conţin aditivi şi ingrediente nesănătoase care au rolul de a înlocui carnea, brânza şi alte alimente interzise în această perioadă.
Trebuie citit cu atenţie pentru că pe etichetă scrie soia modificat genetic. Se poate ţine post şi prin altceva. Poţi să mănânci salată, ridichi, năut, fasole boabe, mazăre. Poţi să mănânci asortat cu cartofi, dovlecei şi alte lucruri. Marii consumatori de carne sunt cei care merg pe soia. Soia în sine nu este rea, dar dacă este modificată genetic, atunci este o problemă. Trebuie mâncat cât mai simplu şi cât mai puţin procesat. (Gabriela Chealda, medic nutriţionist)
Oamenii spun că atunci când decid să renunţe la carne, ouă şi brânzeturi, mănâncă alte alimente acceptate în perioada postului, fără să se bazeze pe produsele cu înlocuitori.
Nu prea ţin post, doar câteodată. Mănânc cartofi şi lucruri naturale.
Ţin tot postul şi mănânc doar produse naturale româneşti. Se curăţă şi sufletul şi trupul.
Ţin când se poate.
E binevenit şi pentru sănătate şi pentru suflet, să fim mai buni şi mai iubitori.
Postul se ţine anul acesta până pe data de 30 aprilie inclusiv. Pe 1 mai, creştinii sărbătoresc Învierea Domnului.
Cristina Bălău
Puteţi să ascultaţi Radio Antena Sibiului online AICI.