Consumul de carne este cauza îmbolnăvirii copiilor din Feteşti
Consumul de carne este cauza îmbolnăvirii celor doi copii, din Feteşti, în vârstă de şase şi şapte luni, cu sindrom hemolitic-uremic, internaţi la spitalul Marie Curie din Capitală.
Articol editat de Camelia Velțan, 14 martie 2016, 11:38 / actualizat: 14 martie 2016, 12:55
Şefa secţiei de Nefrologie, Mihaela Bălgrădean, atrage atenţia că până la vârsta de 10 luni organismul copilului nu este pregătit să digere carnea. Ea ne spune care este starea de sănătate a celor doi copii:
Băiețelul care a consumat supă de pui se simte ceva mai bine, urinează bine și sigur nu va avea nevoie de o procedură de dializă peritoneală în continuare. Va rămâne în observația noastră în următoarele câteva zile. Celălalt copil nu se simte la fel de bine, boala lui este în plină desfășurare, s-a instituit această procedură de dializă pentru demararea diurezei și pentru corectarea insuficienței renale acute, însă este un copil la începutul bolii care va avea nevoie de terapie susținută în continuare și de supravegherea noastră ca și în cazul celorlalți copii, de cel puțin două săptămâni de acum înainte. (Mihaela Bălgrădean)
Profesor doctor Mihaela Bălgrădean a mai precizat că starea de sănătate a copilului din Mioveni este foarte bună şi după ce i se va face o procedură de rezonanţă magnetică, va fi externat.
Radio România Actualităţi
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.