Sfaturi utile pentru combaterea asteniei de primăvară
Pentru că este primăvară și astenia ne dă târcoale, venim pentru dumneavoastră cu sfaturi utile pentru a trece mai ușor peste această perioadă.
Articol editat de cristina.rusu, 17 martie 2016, 06:00
1. Beți ceai verde sau negru dimineața, în loc de cafea. Aceasta împiedică absorbția calciului în organism și ne vom simți fără vlagă.
Ceaiul însă va avea același efect energizant al cafelei, fără efecte adverse.
2. Consumați alimente bogate în vitamine și minerale: cereale, spanac, urzici, morcov, praz, mere, ciuperci, nuci, pește.
3. Pentru oboseală și nervozitate se pot consuma timp de 1-2 săptămâni zilnic, infuzii de frunze de nuc, coada-șoricelului sau cimbru.
4. Pentru astenie: un pahar de vin roșu zilnic, în care au fost infuzate 20 g flori de salcâm.
5. Pentru recăpătarea energiei beți un suc de legume preparat la blender din: morcov, lămâie, portocală, mere și țelină.
Cele mai recomandate plante în astenia de primăvară le găsim în aproape orice casă, chiar dacă sub formă de condimente: busuioc, rozmarin și măghiran. Puteți să le folosiți cu încredere în preparatele dumneavoastră.
Busuiocul reduce stresul, înviorează organismul și poate fi consumat proaspăt, sub formă de pulbere, macerat, infuzie sau ca și condiment.
Tinctura de rozmarin se folosește împotriva stărilor de slăbiciune.
Ceaiul de măghiran ajută la recăpătarea forțelor și creșterea apetitului.
Puteți să vă faceți un ceai din amestec de tei, păpădie și cimbru.
Alături de aceste remedii naturale, urmați un stil de viață sănătos, un regim de detoxifiere și faceți sport. Rezultatele nu vor întârzia să apară.
Redacția
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.