Ascultă Radio România Cluj Live

Sfaturi utile pentru combaterea asteniei de primăvară

Pentru că este primăvară și astenia ne dă târcoale, venim pentru dumneavoastră cu sfaturi utile pentru a trece mai ușor peste această perioadă.

Sfaturi utile pentru combaterea asteniei de primăvară

Articol editat de cristina.rusu, 17 martie 2016, 06:00

1. Beți ceai verde sau negru dimineața, în loc de cafea. Aceasta împiedică absorbția calciului în organism și ne vom simți fără vlagă.

Ceaiul însă va avea același efect energizant al cafelei, fără efecte adverse.

2. Consumați alimente bogate în vitamine și minerale: cereale, spanac, urzici, morcov, praz, mere, ciuperci, nuci, pește.

3. Pentru oboseală și nervozitate se pot consuma timp de 1-2 săptămâni zilnic, infuzii de frunze de nuc, coada-șoricelului sau cimbru.

4. Pentru astenie: un pahar de vin roșu zilnic, în care au fost infuzate 20 g flori de salcâm.

5. Pentru recăpătarea energiei beți un suc de legume preparat la blender din: morcov, lămâie, portocală, mere și țelină.

Cele mai recomandate plante în astenia de primăvară le găsim în aproape orice casă, chiar dacă sub formă de condimente: busuioc, rozmarin și măghiran. Puteți să le folosiți cu încredere în preparatele dumneavoastră.

Busuiocul reduce stresul, înviorează organismul și poate fi consumat proaspăt, sub formă de pulbere, macerat, infuzie sau ca și condiment.

Tinctura de rozmarin se folosește împotriva stărilor de slăbiciune.

Ceaiul de măghiran ajută la recăpătarea forțelor și creșterea apetitului.

Puteți să vă faceți un ceai din amestec de tei, păpădie și cimbru.

Alături de aceste remedii naturale, urmați un stil de viață sănătos, un regim de detoxifiere și faceți sport. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

 

Redacția

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate