Ţelina, un aliment preţios
Specialistul dietetician Pınar Kural Enç, din Turcia, a arătat că ţelina este un aliment preţios ca aurul, datorită beneficiilor sale, de la stres la tensiune, de la rinichi la plămâni. Ţelina are o rată nutriţională destul de ridicată, datorită conţinutului de vitamine A, B, E şi C şi a mineralelor: fosfor, zinc, mangan şi seleniu. Valoarea sa nutritivă este foarte preţioasă. Ţelina este săracă în calorii, de aceea poate fi consumată în orice dietă.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 20 martie 2016, 06:00
Ţelina are efect calmant asupra sistemului nervos, alungând oboseala, curăţă sângele şi contribuie la eliminarea nisipului şi a calculilor renali. Este benefică şi în cazul gutei şi a reumatismului. Ţelina mai este cunoscută şi pentru efectul ei afrodisiac, deschide pofta de mâncare şi înlătură mirosul neplăcut din gură. De asemenea, este utilă în tratamentul tenului, contibuind la reducerea coşurilor şi oferind pielii strălucire, prospeţime şi un aspect mai tânăr. Este un remediu împotriva hipertensiunii, scade colesterolul şi este considerată un aliment important în cazul diabetului zaharat.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: