Cafeneaua pisicească
Pasiunea pentru pisici a determinat-o pe Raluca Aniţa să deschidă la Cluj o cafenea unde felinele sunt personaje principale.
Articol editat de , 21 martie 2016, 10:00
Mila,Tesala, Cleo sunt 3 dintre cele şapte pisicuţe pufoase care sunt mascotele cafenelei Lady Cat.
După ce am făcut cunoştinţă cu Cleo, Raluca mi-a spus povestea acestei cafenele.
De mică mi-am dorit să ajut cât mai multe animăluţe, de la vârsta de 18 ani am lucrat în domeniul alimentaţiei. Am ajuns să visez să-mi deschid o cafenea. Am auzit de aceste cafenele cu pisici. Primele au fost deschise în Asia, iar în ultimii doi ani am văzut că au început să apară din ce în ce mai multe şi în Europa. Mi-am zis atunci: de ce să nu fie şi la noi, în Cluj-Napoca, o asemenea cafenea. (Raluca Aniţa, patron cafenea)
Deşi la prima vedere ai spune că este o cafenea normală, totuşi Lady Cat se deosebeşte de celelalte cafenele. Spaţiul este amenajat special pentru stilul de viaţă al pisicuţelor cu ascunzişuri, locuri de căţărat şi de joacă, ici-colo poţi să vezi şi bolurile pentru apă şi mâncare. La Lady Cat există şi un regulament intern pe care clienţii trebuie să-l respecte.
În momentul în care o persoană nouă ne calcă pragul este rugată să citească regulamentul intern şi să-l respecte. Fiecare persoană va semna şi o declaraţie pe proprie răspundere cum că este conştientă că într-adevăr intră într-o cafenea cu animale de companie, cu pisici, asta ca să prevenim eventualele reacţii alergice, eventualele nemulţumiri şi, în acelaşi timp, ne asigurăm încă o dată că persoana respectivă a citit regulamentul. Ne dorim ca pisicuţele să nu fie trezite, să nu fie ciupite, să nu fie trase de coadă, oamenii să aştepte ca ele să interacţioneze cu ei. Mai sunt şi reguli care ţin strict de igienă. Rugăm clienţii care vin la noi să se spele pe mâini cât de des posibil: la intrare , după joaca cu pisica şi la plecare. Oferim role de curăţare şi alte lucruri care ţin de igienă. Eu sunt prezentă aici tot timpul, le supraveghez şi încerc, pe cât posibil, să am grijă, dar în acelaşi timp îi rugăm şi pe clienţi să fie atenţi. Rugăm din suflet părinţii să supravegheze copiii sub 12 ani, să se asigure că toate regulile vor fi respectate şi de către copii.(Raluca Aniţa, patron cafenea)
Dacă sunteţi deţinătorul unei pisici şi vreţi să ieşiţi cu pisica la cafeneaua Lady Cat, înainte de a face acest pas trebuie să trimiteţi o poză cu carnetul de sănătate al pisicii. Lady Cat nu este numai o cafenea ci şi o căsuţă a pisicilor. Toate pisicile de aici pot fi adoptate, acestea au fost luate de pe stradă sau salvate de alţi iubitori de animale.
Lunea cafeneaua este închisă, special pentru a programa interviurile cu persoanele care doresc să interacţioneze cu ele, să le cunoască mai bine şi să vadă dacă într-adevăr pisicuţa respectivă are caracterul pe care îl căutau la o pisică, şi în acelaşi timp să ne asigurăm că este familia potrivită pentru adopţie. Tot lunea este ziua în care ajutăm noile cazuri. Am pornit cu un număr de cinci pisicuţe, am crescut numărul la şapte şi cred că vom rămâne la acest număr.(Raluca Aniţa, patron cafenea)
Am fost curioasă să aflu care este oferta zilei în cafenea?
Începem cu un zâmbet, iar apoi vă recomandăm cafeaua noastră. Avem o băutură specifică Lady Cat – cafeaua cu dovleac. Oamenii vin nu numai să vadă pisicile, ci şi să stea la masă, să bea cafea cu una dintre „prinţesele” noastre.
Rodica Tulbure
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: