Hameiul benefic în prevenirea cancerului
Berea deţine diverse proprietăţi medicinale, care ar putea fi folosite pentru a ajuta la prevenirea cancerului.
Articol editat de , 23 martie 2016, 06:00
Cercetătorii consideră că hameiul, folosit la producţia de bere, poate stopa dezvoltarea bacteriilor şi evoluţia bolilor.
Societatea Chimică Americană (ACS) raportează că cercetătorii chimişti de la Universitatea din Idaho sunt foarte aproape de extragerea compuşilor din hamei şi sintetizarea lor în laborator pentru a crea noi medicamente.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Idaho afirmă că în hamei există doi compuşi cu potenţiale proprietăţi medicale. Aceştia sunt humulones – acizi alfa cu caracteristici anti-inflamatorii şi proprietăţi ce pot fi utilizate împotriva cancerului – şi lupulones – acizi beta, care pot avea, de asemenea, proprietăţi medicale.
Oamenii de ştiinţă implicaţi în acest studiu speră să colaboreze cu biologi şi cercetători medicali pentru a crea produse farmaceutice utile în lupta împotriva cancerului şi a altor boli inflamatorii.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: