Cum mâncăm și când mâncăm…
Mulţi dieteticieni au greşit atunci când au dat sfaturi legate de pierderea în greutate, sugerează experţi în domeniu.
Articol editat de cristina.rusu, 24 martie 2016, 06:00
Numeroase persoane care vor să slăbească nu se concentrează asupra alimentelor pe care le mănâncă.
Atunci când o persoană mănâncă este extrem de important să fie atentă la ce mănâncă, au descoperit cercetătorii israelieni.
Metabolismul corpului uman este în mare măsură controlat de ceasul biologic sau de ritmul circadian al fiecărei persoane.
Descoperiri recente sugerează că cel mai oportun moment pentru a mânca este înainte cu patru ore de răsăritul soarelui, perioadă identificată cu timpul când arderile de grăsimi şi zahăr sunt la niveluri optime.
De aceea, atunci când este vorba de pierderea în greutate rezultatul depinde nu numai de ceea ce mânânci, dar şi când mănânci, a declarat doctorul Gad Asher, de la Institutul Weizmann.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.