Dependenţa de muncă şi problemele cardiace
Dependenţa de muncă poate provoca probleme cardiace, indică rezultatele recente ale unui studiu pe această temă, citate de StatesChronicle.
Articol editat de , 25 martie 2016, 10:00
Studiul a fost efectuat de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Texas.
1.900 de participanţi, care aveau prea multe angajamente profesionale, au fost observaţi în cadrul experimentului. Câţiva ani au fost necesari pentru oamenii de ştiinţă să încheie studiul. Rezultatele au indicat că 43 dintre 100 de participanţi au avut probleme de sănătate, în special cardiace, cum ar fi angină pectorală, boli coronariene, insuficienţă cardiacă, infarct, accident vascular cerebral și hipertensiune arterială.
În cazul angajaţilor cu normă întreagă, riscul a crescut cu 1% pentru fiecare oră suplimentară de muncă pe săptămână pentru o perioadă de 10 ani sau mai mult. Începând de la 46 de ore pe săptămână, orele suplimentare de muncă au crescut riscul de boli de inimă.
Comparativ cu media de 45 de ore pe săptămână, pentru o perioadă de 10 ani şi mai mult, riscul de boli de inimă este cu 16% mai mare pentru cei care lucrează 55 de ore pe săptămână şi cu 35% pentru cei care lucrează 60 de ore pe săptămână.
Dependenţa de muncă este provocată de mai multe motive. Unele persoane lucrează mai mult în scopul de a câștiga mai mulți bani. Altele petrec mai mult timp la locul de muncă pentru a putea primi bonusuri, în timp ce alţii nu îşi pot duce la bun sfârşit angajamentele, ceea ce îi obligă să rămână peste program. Mulți dintre ei își continuă activitatea la domiciliu.
Studiul nu se referă şi la angajații part-time, deoarece aceştia nu depășesc limita de ore de muncă.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: