Polenul, tonic general
Încet, încet, primăvara își intră în drepturi și o dată cu ea natura reînvie.
Articol editat de cristina.rusu, 27 martie 2016, 06:00
Copacii înmuguresc, florile înfloresc, insectele încep să zboare din floare în floare.
Când florile au înflorit sau sunt îmbobocite, pe cale să se deschidă sunt pline de polen.
El se adună pe piciorușele albinelor, iar acestea îl transportă în lumea florilor, pe măsură ce caută nectar.
Albinele secretă apoi nectar și enzime speciale în polenul colectat din flori, formând polenul de albine.
Polenul este un miracol pentru mulți dintre noi, un tonic general, energizant și mineralizant și trebuie să-l consumăm atunci când suntem sănătoși.
El este recomandat pentru tonificarea musculaturii, energizant în perioadele de efort fizic și intelectual susținut, sport de performanță, competiții și examene.
Polenul contribuie la o bună funcționare a organismului, ameliorează stările de slăbiciune cauzate de stres și oboseală și, datorită conținutului bogat în fibre, reglează tranzitul intestinal.
Este o generoasă ofertă de vitamine, atât liposolubile cât şi hidrosolubile, conţinând atât macroelemente minerale, cât şi microelemente.
Polenul poate fi consumat numai uscat foarte bine, dizolvat în apă dar și simplu, amestecat cu miere. Poate fi dizolvat în lapte.
Este de preferat, înainte de a înghiți granulele, să fie ținut sub limbă pentru o mai bună absorbție a elementelor importante.
Polenul este contraindicat persoanelor care suferă de obezitate, exces de colesterol și lipide în sânge, diabet precum și în cazul persoanelor alergice.
Redacția
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.