Ascultă Radio România Cluj Live

Polenul, tonic general

Încet, încet, primăvara își intră în drepturi și o dată cu ea natura reînvie.

Polenul, tonic general

Articol editat de cristina.rusu, 27 martie 2016, 06:00

Copacii înmuguresc, florile înfloresc, insectele încep să zboare din floare în floare.

Când florile au înflorit sau sunt îmbobocite, pe cale să se deschidă sunt pline de polen.

El se adună pe piciorușele albinelor, iar acestea îl transportă în lumea florilor, pe măsură ce caută nectar.

Albinele secretă apoi nectar și enzime speciale în polenul colectat din flori, formând polenul de albine.

Polenul este un miracol pentru mulți dintre noi, un tonic general, energizant și mineralizant și trebuie să-l consumăm atunci când suntem sănătoși.

El este recomandat pentru tonificarea musculaturii, energizant în perioadele de efort fizic și intelectual susținut, sport de performanță, competiții și examene.

Polenul contribuie la o bună funcționare a organismului, ameliorează stările de slăbiciune cauzate de stres și oboseală și, datorită conținutului bogat în fibre, reglează tranzitul intestinal.

Este o generoasă ofertă de vitamine, atât liposolubile cât şi hidrosolubile, conţinând atât macroelemente minerale, cât şi microelemente.

Polenul poate fi consumat numai uscat foarte bine, dizolvat în apă dar și simplu, amestecat cu miere. Poate fi dizolvat în lapte.

Este de preferat, înainte de a înghiți granulele, să fie ținut sub limbă pentru o mai bună absorbție a elementelor importante.

Polenul este contraindicat persoanelor care suferă de obezitate, exces de colesterol și lipide în sânge, diabet precum și în cazul persoanelor alergice.

 

Redacția

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate