Se reîncearcă numirea unui nou preşedinte al Televiziunii Publice
Parlamentul se reuneşte marţi, 29 martie, în şedinţă de plen, având pe ordinea de zi numirea unui nou preşedinte al Televiziunii Publice. Săptămâna trecută, Legislativul a numit un nou consiliu de administraţie al TVR, dar desemnarea unui şef al instituţiei a eşuat din lipsă de cvorum. Situaţia de la TVR a fost luni, 28 martie, subiectul emisiunii ” Timpul Prezent”, la Radio România Cultural. O serie de jurnalişti, scriitori sau manageri de instituţii de cultură şi-au spus părerea în legătură cu depăşirea impasului televiziunii publice. Constantin Chiriac este directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu:
Articol editat de Camelia Velțan, 29 martie 2016, 11:09
De mare urgenţă este rezolvarea problemei televiziunii, găsirii unei formule de management şi a unui concept sănătos care să poată să schimbe din temelii tot ceea ce se întâmplă acolo. În mod cert dacă s-ar crea un concurs de management de proiect, sunt convins că s-ar găsi o soluţie temerară care ar trebui pusă în pagină fără nici o mixtiune politică.
Cătălin Ştefănescu, jurnalist la TVR, consideră că radioul şi televiziunea publică trebuie să rămână două instituţii distincte:
Cred că cele două instituţii au fiecare drumul ei. Fiecare dintre ele face lucruri foarte bune. Atât radio cât şi televiziunea publice în România au de respectat o misiune fundamentală. Sper din tot sufletul că misiunea asta nu o să fie doar în texte odată la patru ani, la trei ani sau la doi ani, nu o să fie doar în declaraţii zgomotoase ci în realitatea absolută pe care o fac cele două instituţii de presă .(Cătălin Ştefănescu, jurnalist la TVR)
Radio România Actualităţi
Ascultă Radio Cluj online AICI: