Dezbatere pe marginea legii 41
Modificarea Legii 41 este o mişcare politică, nu sunt prevăzute măsuri financiare concrete, iar depolitizarea instituţiilor nu poate fi făcută prin separarea funcţiilor de conducere, susţine deputatul independent, Aurelian Mihai, membru al Comisiei pentru Comunităţile de Români din afara graniţelor ţării.
Articol editat de Andreea Leonid, 30 martie 2016, 11:26
Declaraţia a fost făcută într-o emisiune realizată la Radio România Internaţional.
Cred că această încercare este doar una politică, pentru că nu am văzut acel impact financiar care, într-adevăr, trebuie să existe. Totuşi, prin ceea ce aduce nou această propunere de lege, prevăd faptul că se încarcă structura birocratică a instituţiei, se mai creează un salariu în plus şi nu un salariu oarecare. Ceea ce pot eu să spun şi o spun ca şi cetăţean, nu cred că o instituţie poate fi depolitizată pur şi simplu prin această mişcare greoaie de a aduce oameni. Singurul criteriu şi repet, buna performanţă a unei instituţii, a unei organizaţii, a unei societăţi, este cel dat de un management bun. (deputat Aurelian Mihai)
Pe de altă parte, senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, preşedintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport spune că noua lege va aduce un plus şi la Societatea Română de Radiodifuziune.
Şi Societatea de Radio şi Societatea de Televiziune sunt instituţii publice şi ele trebuie să fie puse în slujba populaţiei României, a publicului larg, nu în slujba unei grupări politice, indiferent ce culoare ar avea ea. De aceea cred că formula aceasta va aduce un mai bine şi la radio. E demn de toată lauda noastră că se află pe profit dar eu cred că încă se pot face lucruri mult mai bune, pentru că, astăzi, performanţa dumneavoastră este dată şi de acurateţea mesajului pe care îl trimiteţi în eter. (senatorul PSD, Ecaterina Andronescu)
RADOR