Proprietăţi benefice ale rozmarinului
Oamenii de ştiinţă italieni și americani cercetează proprietățile rozmarinului, care face parte din dieta mediteraneană a locuitorilor satului Acciaroli din Italia, unde sunt peste 300 de centenari.
Articol editat de , 2 aprilie 2016, 06:00
Rozmarinul este foarte des utilizat, în cantităţi mari, în mâncărurile localnicilor. În afară de faptul că le prelungește viața, le menţine şi sănătatea într-o formă excelentă. Locuitorii în vârstă din acest sat nu suferă de maladii precum Alzheimer şi nu au probleme cardiovasculare. Localitatea Acciaroli are câteva mii de locuitori şi se află în apropiere de staţiunea Salerno, fiind amplasată între plajă și munți.
Bucătăria locală include cantități mari de rozmarin. Prof. Alan Maisel de la Universitatea din San Diego susţine că, împreună cu colegii săi italieni, sunt primii oameni de știință care au primit permisiunea de a studia centenarii de la Acciaroli. Echipa de cercetători va lua probe de sânge de la persoanele cu vârste peste 100 de ani și va distribui chestionare legate de dieta și modul de viață al localnicilor.
RADOR
Ascultă Radio Cluj online AICI: