Fasolea, mazărea, lintea și năutul, aliaţii sănătăţii şi frumuseţii
Consumul de fasole, mazăre, linte şi năut nu numai că favorizează pierderea în greutate, dar ajută şi la menținerea efectului obținut, indică rezultatele unui nou studiu.
Articol editat de , 3 aprilie 2016, 06:00
Autorii cercetării de la Spitalul St. Michael din Toronto au descoperit că doar 130 de grame de astfel de leguminoase pe zi sunt suficiente pentru a obține un efect de reducere în greutate. Experții explică faptul că aceste legume creează o senzaţie de saţietate şi ajută la reducerea colesterolului „rău”.
Pentru rezultatele acestei cercetări, autorii au analizat datele provenite din 21 de studii clinice, cu participare a 940 de bărbați și femei. Cercetătorii au stabilit că participanţii au reuşit să slăbească, adăugând la meniul zilnic 130 de grame de legume uscate, fără a limita consumul altor alimente.
Experții au reamintit că aceste legume au un indice glicemic scăzut, sunt digerate mai lent și pot fi utilizate pentru a limita sau a înlocui proteinele animale, precum și grăsimile „rele”, cum ar fi acizii grași. Actuala cercetare sprijină un studiu anterior, în care se afirmă că legumele uscate cresc cu 31% senzaţia de saţietate. Aceasta, la rândul său, conduce la limitarea aportului de alimente„, au declarat oamenii de ştiinţă.
Un alt studiu a constatat că o porţie de legume uscate pe zi scade cu 5% colesterol „rău” şi, prin urmare, reduce riscul bolilor cardiovasculare.
RADOR
Ascultă Radio Cluj online AICI: