Alimentele picante şi iuţi sunt benefice sănătăţii
Un studiu publicat în British Medical Journal arată ce se întâmplă în organsim dacă mâncăm un ardei iute pe zi.
Articol editat de , 5 aprilie 2016, 06:00
Documentând obiceiurile a aproximativ 500.000 de oameni din China, cu vârste cuprinse între 30 şi 79 ani, cercetătorii au arătat că persoanele care au mâncat aproape zilnic alimente picante şi iuţi au trăit mai mult şi au picat pradă mult mai rar bolilor grave sau fatale.
Rezultatele cercetătorilor de la Academia Chineză de Ştiinţe Medicale şi de la Universitatea din Oxford şi Harvard confirmă şi aprofundează studiile anterioare privind efectele benefice ale alimentelor picante asupra sănătăţii umane. În toată această ecuaţie, oamenii de ştiinţă consideră că rolul decisiv îl joacă o substanţă activă numită capsaicina, care este conţinută de ardeiul iute şi care are efect antioxidant şi anti-inflamator, luptând împotriva obezităţii şi a cancerului.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: