Cadrele didactice îşi pot recupera restanţele salariale fără acţiune în instanţă
Toate cadrele didactice vor putea să îşi recupereze, fără acţiune în instanţă, restanţele salariale aferente perioadei 2008-2011, potrivit unui proiect de lege adoptat miercuri, 6 aprilie, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.
Articol editat de , 6 aprilie 2016, 15:56
Membru al Comisiei pentru învăţământ, deputatul liberal, Raluca Turcan, a explicat că plata diferenţelor salariale cuvenite profesorilor nu va mai fi condiţionată de obţinerea unei hotărâri judecătoreşti.
S-a creat cadrul legal pentru ca toţi cei care sunt astăzi în situaţia de-a recupera restanţe salariale să o poată face, fie că au câştigat în instanţă, fie că nu au dat statul în judecată, fie că au avut sentiţă nefavorabilă. Practic s-a eliminat o discrepanţă, o discriminare din sistemul de educaţie şi PNL a susţinut ferm, fără echivoc această iniţiativă pentru a restabili dreptatea în rândul cadrelor didactice. (Raluca Turcan)
Raluca Turcan a precizat că, în ultimii ani, numărul cadrelor didactice a scăzut cu aproximativ 18 mii, iar lipsa unei motivaţii de natură salarială a stat de cele mai multe ori la baza deciziei de a pleca de la catedră.
RADOR
Ascultă Radio Cluj online AICI: