CNA a avizat negativ propunerea privind intrarea în insolvenţă a TVR
Propunerea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ca TVR să intre în insolvenţă, a primit aviz negativ din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului.
Articol editat de , 7 aprilie 2016, 19:13
Această iniţiativă a fost inclusă într-un proiect de modificare a legii de organizare şi funcţionare a posturilor publice de radio şi televiziune.
Deputatul social-democrat Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, consideră că pentru schimbarea actualului act normativ este necesară implicarea tuturor partidelor parlamentare şi a Guvernului.
Parlamentul trebuie să-şi asume în acest moment să numească un director general săptămâna viitoare şi cred că toate partidele îşi doresc asta, să ne aşezăm la masă, indiferent de partidul politic din care facem parte şi să găsim o rezolvare şi o modificare a legii, pentru că s-a văzut în ultima perioadă că chiar dacă avem o lege, problemele au continuat şi nu s-a rezolvat nimic. (Deputatul social-democrat, Florin Iordache)
Deputatul liberal, Cristian Dan Popescu, pledează pentru o anchetă serioasă care să scoată la lumină cauzele datoriei înregistrate de TVR.
Nu există o majoritate care să susţină un proiect care nu tratează serios problemele apărute, mai ales la TVR. Trebuie spus clar, cauzele sunt legate de politizarea conducerii televiziunii de-a lungul timpului, de aducerea de personal pe criterii politice, mai ales la nivelul conducerii, care au generat contracte păguboase pentru Societate. Managementul pe criterii politice şi nu pe cele de performanţă, care ar fi normale la o astfel de instituţie, achiziţii ciudate, toate acestea adunate au dus la datoriile de aproape 200 de miloane de euro. (Deputatul liberal, Cristian Dan Popescu)
Deputatul UDMR, Marton Arpad, nu a văzut – la rândul său – în modificarea legii de organizare şi funcţionare a celor două serivicii mass-media publice o măsură pentru rezolvarera situaţiei din TVR. O soluţie s-ar putea desprinde din discuţiile cu angajaţii celor două instituţii – a apreciat şi senatorul Haralambie Vochiţoiu, liderul grupului parlamentar UNPR. Deputatul Eugen Tomac, preşedinte executiv al Mişcării Populare, crede că cel mai bun rezultat în acest caz se poate obţine în justiţie şi nu prin schimbarea actului normativ în vigoare.
RADOR
Ascultă Radio Cluj online AICI: