Să fim sănătoşi!
Ziua Mondială a Sănătăţii se celebrează în fiecare an în data de 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii , în anul 1948 şi reprezintă o oportunitate pentru locuitorii din orice comunitate să se implice în activităţi care pot duce la o stare de sănătate mai bună.
Articol editat de , 7 aprilie 2016, 07:00 / actualizat: 7 aprilie 2016, 12:02
Mulţi dintre noi când ne gândim la sănătatea noastră, ne gândim la o bună funcţionare a organismului, la absenţa bolii . Sănătatea e un concept cu mai multe nivele spun specialiştii. Putem să ne bucurăm de un corp sănătos, dar dacă suntem mereu plin de mânie şi resentimente, problemele emoţionale se vor face curând resimţite în corp prin procesul numit de medici, somatizare – adică trupul nostru va exprima prin simptome ceea ce noi nu putem spune prin cuvinte sau gesturi.
Sănătatea trupului presupune absenţa oricărei boli fizice şi o stare generală de bine în corp.
Dar putem oare să atingem şi să păstrăm o astfel de stare? Specialiştii spun că da şi ne oferă câteva soluţii.
În primul rând , e bine să fim atenţi la împlinirea nevoilor de odihnă, hrană adecvată, hidratare corespunzătoare.
Foarte importantă pentru sănătatea noastră este şi starea de relaxarea care permite corpului să-şi refacă resursele energetice.
Nu vom uita nici de exerciţii fizice care ne menţin tonusul şi elimină eventualul surplus de greutate şi exerciţiile de respiraţie, acestea asigură o bună oxigenare a organismului.
Un rol important în menţinerea sănătăţii îl au şi curele de detoxifiere care susţin corpul în eliminarea reziduurilor toxice acumulate.
Pentru o stare de sănătate bună, importantă este şi sănătatea mentală, emoţională şi spirituală.
Sănătatea este ca banii, niciodată nu vom avea o adevărată ideea de valoarea sa până când o vom pierde. (Josh Billings)
Rodica Tulbure
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: