Producem mai mult decât mâncăm
România deţine capacităţi de producţie în panificaţie care depăşesc de peste 15 ori necesarul de consum, a declarat preşedintele Asociaţiei Naţionale a Industriilor de Morărit şi Panificaţie, Viorel Marin.
Articol editat de , 9 aprilie 2016, 17:13
El a explicat că fenomenul a izbucnit după Revoluţie.
După 1989, din păcate, un efect foarte nociv a fost acela că ne-am câştigat şi dreptul să mâncăm pâine albă. Acest lucru a condus la proliferarea unui număr mult mai mare de agenţi producători decât ar avea nevoie România. Avem capacităţi de producţie instalate peste tot în ţară care depăşesc de peste 15 ori necesarul de consum. (Viorel Marin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Industriilor de Morărit şi Panificaţie)
Viorel Marin susţine că dezvoltarea producţiei nu este direct proporţională cu creşterea calităţii. În opinia sa, pâinea ieftină este în general proastă şi consumatorul este singurul care poate decide soarta unui produs, cumpărându-l sau nu.
RADOR