Frica de vin este o boală. Curiozități despre vin
Vinul a fost descoperit în urmă cu circa 6.000 de ani. Cele mai vechi dovezi privind existenţa sa provin din Iran.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 10 aprilie 2016, 06:09 / actualizat: 12 aprilie 2016, 10:52
Călugării au adus multe inovaţii în ceea ce priveşte fabricare vinului. Cistercienii și benedictinii păstrau și inovau arta vinificaţiei în Evul Mediu.
În unele restaurante din Vietnam, se poate comanda vin din sânge de cobră.
În Japonia, există centre spa, în care se poate face baie în vin, cafea sau ceai. Clienţilor nu le este, însă, permis să bea din bazinele în care fac baie.
Nu este recomandată depozitarea vinului în bucătărie, deoarece aici este cald de obicei.
Nici frigiderul nu este o soluţie prea fericită, deoarece temperatura este prea scăzută pentru vin. Colecţionarii de sticle de vin sunt sfătuiţi să nu le depoziteze în poziţie verticală.
Astfel, dopul se usucă și pierde din volum, permițând pătrunderea aerului și distrugerea conținutului.
Sticlele trebuie păstrate întotdeauna în poziţie orizontală.
Consumul de vin scade riscul unor anumite boli, cum ar fi bolile cardiovasculare, Alzheimer, probleme ale gingiilor.
Vinul este benefic sănătăţii, dacă este consumat în cantităţi moderate.
În Grecia Antică, se bea dintr-o cupă specială, pentru a măsura cantitatea băută.
În Roma Antică, femeile nu aveau voie să bea vin.
Dacă soţul afla că soţia sa bea vin, avea dreptul deplin să o ucidă.
O sticlă de vin conţine circa 1,3 kilograme de struguri.
Există persoane cărora le este teamă de vin. Iar teama sau ura lor se numeşte oenofobie