Ştevia combate oboseala de primăvară
Datorită conţinutului său de vitamine, minerale, proteine și carbohidrați și fără niciun fel de grăsime, ştevia este alături de spanac şi urzici una dintre cele mai sănătoase legume.
Articol editat de , 12 aprilie 2016, 06:00
Nutriţioniştii recomandă consumul de ştevie şi pentru vegetarieni, deoarece poate înlocui cu succes carnea. În compoziția chimică a şteviei sunt incluse vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E și K, proteine, carbohidrați, flavonoide, fibre, taninuri, uleiuri esențiale, compuși antrachinonici, săruri minerale de fier, potasiu, calciu, sodiu și fosfor, acid malic, acid oxalic și acid citric.
Ştevia este un ajutor excelent în tratamentul anemiei. Conținutul bogat în clorofilă face din ştevie un mijloc universal în lupta împotriva cancerului. În medicina populară, este utilizată ca agent terapeutic și profilactic pentru diabetul zaharat, bolile ficatului, vezicii biliare și obezitate.
Crește apetitul, îmbunătăţeşte digestia şi scade tensiunea arterială.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: