Animale sacrificate și comercializate ilegal la Cluj
Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj au destructurat in noaptea de 14 spre 15 aprilie o reţea ilegală de sacrificare şi comercializare a animalelor, iar o cantitate de peste 200 de kilograme de carne urmează să fie distrusă.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 15 aprilie 2016, 12:52
Directorul DSVSA Cluj, Ioan Oleleu, a precizat că introducerea în consum public, fără expertiză sanitar veterinară şi fără un control sanitar veterinar al cărnii, poate pune în pericol sănătatea publică.
Este vorba de o sacrificare fără respectarea legislaţiei sanitar veterinare in domeniu, urmată de o tranşare în condiţii total neigienice şi în loc neautorizat. Carnea astfel rezultată urma să fie comercializată în scopul unui consum public într-o locaţie din zona centrului Clujului unde urma să se organizeze o masă de aproximativ două sute de persoane. Întreaga cantitate de carne a fost pusă sub sechestru sanitar vetertinar. Era carne de vită si ovine, undeva la două sute de kilograme. (Ioan Oleleu)
Şeful DSVSA Cluj, Ioan Oleleu, a precizat că animalele erau sacrificate într-o gospodărie din satul Sânicoara de unde carcasele erau transportate în Cluj-Napoca, unde avea loc operaţiunea de tranşare si dezosare.
Mihai Miclăuş
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: