De ce să consumăm zilnic mere și portocale
Consumul zilnic de mere sau portocale reduce riscul de infarct sau accident vascular cerebral ischemic
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 15 aprilie 2016, 05:00
Fructele proaspete reprezintă o sursă naturală de potasiu, fibră, antioxidanţi şi multe alte substanţe benefice pentru sistemul cardio-vascular. La aceste beneficii se adaugă faptul că spre deosebire de majoritatea alimentelor, cantitatea de calorii asociate consumului de fructe este relativ scăzută. Astfel, fructele reprezintă o componentă de bază pentru orice dietă sănătoasă.
De fapt, un nou studiu condus de cercetători de la Universitatea Oxford (Marea Britanie) confirmă că prin consumul zilnic de fructe proaspete scade în mod semnificativ riscul de a suferi de boli cardio-vasculare şi în special, de infarct de miocard sau accident vascular cerebral ischemic.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: