Un consum ridicat de pâine albă poate declanşa probleme la inimă
Atunci când mâncăm pâine, fiecare gram de carbohidrați intrat în organism formează legături chimice cu apa, astfel încât reține până la de trei-patru ori mai multă apă decât greutatea sa.
Articol editat de cristina.rusu, 25 aprilie 2016, 11:45
Dacă vei înceta să mai consumi pâine vei putea observa ce schimbări se produc în corpul tău. De exemplu, vei pierde în greutate prin eliminarea depozitelor excesive de apă.
Totodată, vei scăpa de senzația permanentă de foame și vei crește nivelul de energie, îmbunătățind astfel digestia. Sub orice formă, din orice tip de făină, fie albă sau integrală, consumul de pâine adaugă calorii goale, fără beneficii evidente în hrănirea organismului.
Carbohidraţii rafinaţi cresc brusc nivelul zahărului din sânge, însă apoi acesta scade la fel de rapid.
Acest ”rollercoaster” activează dependenţa în anumite zone ale creierului şi astfel apare starea de oboseală.
Grâul conţine lectine, mecanisme de autoapărare ale plantei împotriva dăunătorilor, care împiedică digestia completă şi produc daune importante la nivelul sistemului digestiv.
În funcţie de tipul de pâine la care renunţi, pot creşte considerabil anumite riscuri.
Studiile arată că un consum ridicat de pâine albă poate conduce la declanşarea problemelor la inimă şi chiar a diabetului de tip 2.
Părerile nutriționiștilor sunt împărțite, însă când vine vorba de acest subiect.
Medicul Diana Artene afirmă că mănâncă pâine pentru că este nutriționist și pentru că știe neurofiziologie chiar dinainte să facă masterul în ştiințele nutriției.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.