Ascultă Radio România Cluj Live

Un consum ridicat de pâine albă poate declanşa probleme la inimă

Atunci când mâncăm pâine, fiecare gram de carbohidrați intrat în organism formează legături chimice cu apa, astfel încât reține până la de trei-patru ori mai multă apă decât greutatea sa.

Un consum ridicat de pâine albă poate declanşa probleme la inimă

Articol editat de cristina.rusu, 25 aprilie 2016, 11:45

Dacă vei înceta să mai consumi pâine vei putea observa ce schimbări se produc în corpul tău. De exemplu, vei pierde în greutate prin eliminarea depozitelor excesive de apă.

Totodată, vei scăpa de senzația permanentă de foame și vei crește nivelul de energie, îmbunătățind astfel digestia. Sub orice formă, din orice tip de făină, fie albă sau integrală, consumul de pâine adaugă calorii goale, fără beneficii evidente în hrănirea organismului.

Carbohidraţii rafinaţi cresc brusc nivelul zahărului din sânge, însă apoi acesta scade la fel de rapid.

Acest ”rollercoaster” activează dependenţa în anumite zone ale creierului şi astfel apare starea de oboseală.

Grâul conţine lectine, mecanisme de autoapărare ale plantei împotriva dăunătorilor, care împiedică digestia completă şi produc daune importante la nivelul sistemului digestiv.

În funcţie de tipul de pâine la care renunţi, pot creşte considerabil anumite riscuri.

Studiile arată că un consum ridicat de pâine albă poate conduce la declanşarea problemelor la inimă şi chiar a diabetului de tip 2.

Părerile nutriționiștilor sunt împărțite, însă când vine vorba de acest subiect.

Medicul Diana Artene afirmă că mănâncă pâine pentru că este nutriționist și pentru că știe neurofiziologie chiar dinainte să facă masterul în ştiințele nutriției.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate