Pregătirile pentru masa festivă – acasă sau la magazin?
Drob de la magazin, drob făcut în casă – atunci când vorbim de masa de sărbători, sibienii aleg tot ce e mai bun.
Articol editat de , 28 aprilie 2016, 06:00
Atunci când vine vorba de masa de Paşte, sibienii nu fac rabat de la nimic. Şi mai ales după un post îndelungat, mâncarea trebuie să fie ca la carte pentru marea majoritate dintre ei. Mâncarea de la supermarket nu îşi mai prea are locul pe masa de sărbători, astfel că oamenii iau ingredientele în forma lor cât mai naturală şi apoi le transformă într-un adevărat festin închinat Domului. Drobul, ouăle roşii, cozonacul, toate sunt făcute în casă. Puţini sunt cei care spun că preferă să cumpere preparatele direct de la magazin.
Evident că vom face totul în casă. Eu cumpăr ingredientele iar nevasta gătește.
O să facem totul ca la carte, pentru că e important să gătim în stilul tradițional. Totul o să fie perfect pentru masa festivă – cozonaci, drob, ouă roșii, toate făcute în casă.
Anul acesta facem chiar și pâinea în casă. Totul trebuie să fie așa cum se cuvine pentru Învierea Domnului.
În ceea ce priveşte carnea, povestea este aceeaşi. Oamenii cumpără de la oameni de încredere, ţărani care îşi cresc mieii în condiţii naturale şi care dau carnea la un preţ bun.
Cumpăr de la un țăran de la care iau mereu carne. Știu că totul e sigur și am văzut cum își crește animalele.
Nici nu mă gândesc să iau de la magazin. Mielul se ia întotdeauna de la ciobani.
Iau de la magazin pentru că e mai ieftin așa și e și mai practic.
Creştinii au intrat astăzi în Săptămâna Patimilor lui Iisus Hristos, urmând ca duminică să celebreze Învierea.
Cristina Bălău
Puteți să ascultați Radio Antena Sibiului online AICI.