Masa de Paști. Sărbători fericite!
Masa de Paşti este o masă importantă pentru credincioşi, aşa că totul trebuie să fie perfect. Cu câteva ingrediente la îndemâna oricui, festinul poate să fie întradevăr unul pe placul tuturor.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 1 mai 2016, 06:00
Masa de Paşti este una din cele mai importante mese din timpul anului. Alături de masa de Crăciun, festinul este menit să celebreze un moment important în viaţa pământească a fiului lui Dumnezeu şi încheierea postului. Oamenii sunt nerăbdători să încheie munca şi să fugă la casele lor unde încep pregătirile. Pentru tanti Lenuţa pregătirile au început deja fără ea. Nora e acasă şi se ocupă de toate cele, iar ea abia aşteaptă să ajungă la familia ei şi să contribuie la pregătirile pentru masa de sărbători şi să ia cadouri pentru cei dragi:
Abia aştept să ajung acasă şi să contribui şi eu cu tot ce se poate. Trebuie să pregătim cozonacul, să facem ouăle roşii, friptura de miel, de toate facem. Nora deja munceşte de zor să termine curăţenia până ajung. O să le pregătesc şi bănuţi nepoţeilor.
Pentru cei care încă păstrează tradiţia şi fac mâncarea în casă pentru masa de Paşte, Ana, bucătăreasă de când se ştie, ne-a dat o reţetă pentru drobul de miel, care ne face deabia să rezistăm tentaţiei de a fugi şi noi la bucătărie:
Se iau măruntaiele de la miel, se fierb şi apoi se dau prin maşină. Băgăm ceapă verde, pătrunjel şi slănină afumată şi se amestecă. Luăm învelitoarea din grăsimea mielului şi o tavă de cozonac pe care o ungem cu ulei. Punem jumătate din compoziţie, apoi ouă fierte şi cealaltă jumătate. Compoziţia stă la cuptor vreo 15 minute.
Postul Paştelui se încheie sâmbătă noaptea, înainte de Înviere.
Radio Antena Sibiului
Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta online AICI: