Cum consumăm corect salata verde
Primăvara, atunci când începem să consumăm din nou legume şi fructe proaspete, putem resimţi un disconfort abdominal. Acest lucru poate fi cauzat de consumul incorect al legumelor verzi, a declarat dr.Donka Baikova, preşedintele Societăţii Bulgare pentru Nutriţie şi Dietetică.
Articol editat de , 3 mai 2016, 06:00 / actualizat: 5 mai 2016, 12:40
Aceasta a recomandat îndepărtarea frunzelor exterioare ale salatei, precum şi a celor îngălbenite, deoarece acestea conţin cea mai mare cantitate de nitraţi. De asemenea, după ce a fost cumpărată, salata nu trebuie păstrată în pungi din plastic la temperatură mare, deoarece atunci nitraţii se transformă în nitriţi.
În afară de aceasta, specialistul bulgar recomandă ca salata să fie spălată cu apă rece, care apoi să fie aruncată: „Nitraţii sunt solubili în apă, sensibili la căldură, iar apa în care se spală salata nu trebuie reutilizată, chiar dacă se pierde o anumită cantitate de vitamine şi minerale„, a mai spus dr.Baikova.
RADOR
Ascultă Radio Cluj online AICI: