Cum să ne protejăm inima?
Ziua Naţională a Inimii a ajuns la cea de-a 20-a aniversare în România. Anul acesta specialiştii se concentrează pe efectele negative ale băuturilor alcoolice în rândul tinerilor.
Articol editat de Andreea Leonid, 4 mai 2016, 09:16
Medicii sunt de părere că o educaţie preventivă timpurie ar reduce numărul celor care suferă de boli cardiovasculare. În ţara noastră se înregistrează un infarct la fiecare 30 de minute şi peste 150.000 de persoane mor anual din cauza afecţiunilor inimii. Specialiştii susţin că 80% dintre decese ar putea fi prevenite prin controale periodice. Preşedintele Fundaţiei Române a Inimii, doctorul Ioan Mircea Coman, a atras atenţia asupra factorilor de risc în bolile miocardice.
Ioan Mircea Coman: Factorii de risc major pentru boala cardiovasculară sunt în principal colesterolul crescut, fumatul, hipertensiunea şi, sigur, se adaugă o serie de boli asociate, cum ar fi diabetul, şi cum această boală apare la vârstnici, îmbătrânirea treptată a populaţiei face să avem un număr din ce în ce mai mare de astfel de pacienţi. Cel mai bun tratament al bolilor cardiovasculare este prevenţia. Trebuie să luăm măsuri din şcoli, din grădiniţe, pentru ca să-i obişnuim pe tineri cu o alimentaţie sănătoasă, o alimentaţie de tip mediteraneean. Trebuie să-i obişnuim pe tineri să fie activi.
RADOR