Despre inimi frânte de Ziua Naţională a Inimii
Ziua Inimii este celebrată astăzi la nivel naţional.
Articol editat de , 4 mai 2016, 15:50
Inima este organul nostru cel mai de preţ – atât în ceea ce priveşte viaţa din punct de vedere medical, cât şi din punct de vedere sentimental. De multe ori o inimă frântă la figurat pare să doară mai tare decât o afecţiune medicală a ei. Cu toţii ne amintim de prima persoană sau prima întâmplare care ne-a întristat atât de tare încât am simţit pur şi simplu cum ne doare inima şi credeam în acel moment că nimic nu poate fi mai rău de atât pe lume. Din fericire însă, odată cu trecerea anilor ne dăm seama şi râdem de cât de micuţe erau acele drame existenţiale care atunci păreau să ne marcheze întreaga existenţă.
Cred că am avut cu toţii măcar odată inima frântă. Nu ştiu dacă există cineva care să poată spune că nu a trecut niciodată prin aşa ceva. Cât despre mine, din câte îmi amintesc, prima dată când am avut inima frântă a fost când mi s-a spus că nu există Moş Crăciun.
Aveam în jur de 4 anişori şi ţin minte că educatoarea mi-a promis că dacă mă întorc la căminul de la care fugisem cu gândul să mă duc acasă, îmi dă o îngheţată. Mare mi-a fost dezamăgirea însă când ea a cumpărat îngheţata dar a mâncat-o singură.
Am avut inima frântă când fetiţa mea avea cam 3 anişori şi după ce am făcut un grătar în familie, micuţa şi-a pus mânuţele pe grătarul care era încă încins. Nu ştiam ce să îi fac să îi alin durerea.
Ziua inimii este celebrată în fiecare an la nivel naţional, în data de 4 mai şi a fost introdusă în România în anul 1996. Această zi reprezintă un prilej de a atrage atenţia asupra creşterii alarmante a numărului de afecţiuni cardiovasculare.
Cristina Bălău
Puteţi să ascultaţi Radio Antena Sibiului online AICI.