Ascultă Radio România Cluj Live

Beneficiile mişcării asupra sănătăţii

Un studiu realizat în 2010 subliniază importanţa sportului în prevenţia bolilor de memorie şi confirmă utilitatea acestuia în combinaţie cu un stil de viaţă sănătos.

Beneficiile mişcării asupra sănătăţii
Foto: batrani plimbare 3

Articol editat de , 12 mai 2016, 06:00

Printre problemele de sănătate ale persoanelor în vârstă, se numără cel mai adesea bolile de memorie şi cardiovasculare. Pentru a preveni riscul de apariţie al acestor boli, este indicată practicarea unui sport, deoarece cercetările demonstrează din ce în ce mai mult beneficiile mişcării regulate asupra sănătăţii. Pe lângă remodelarea corpului, practicarea exerciţiilor fizice aduce un beneficiu extraordinar din punct de vedere al îmbunătăţirii sănătăţii psihice.

Există o varietate de persoane care suferă de boli ereditare ale memoriei ce se află în stadiul latent. Ceea ce recomandă specialiştii pentru a evita apariţia acestor boli sau pur şi simplu pentru a le preveni este mişcarea fizică. Mai mult, clinicile de reabilitare din Asia încep să folosească mişcarea fizică drept metodă de tratament pentru bolnavii de Alzheimer, constatând o serie de îmbunătăţiri remarcabile la nivelul memoriei acestora.

Nu este necesară practicarea unui anumit sport şi nici nu este necesară nici dedicarea unei perioade îndelungate de timp mişcării practicate. Aceasta poate varia de la o simplă plimbare zilnică de 15-20 de minute, la ore de dans sau alergare uşoară în parc.

Ceea ce au confirmat studiile este faptul că pentru rezultate vizibile, se recomandă cel puţin 150 de minute de sport pe săptămână, adică 30 de minute pe zi, timp de 5 zile. Cu toate acestea, cercetătorii avertizează asupra faptului că persoanele al căror stil de viaţă tinde spre sedentarism au nevoie de un timp mai ridicat faţă de persoanele active, pentru a practica sport.

 

 

RADOR

 

Ascultă Radio Cluj online AICI:

 

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate