Cât de importantă mai este astăzi, familia?
Duminică, 15 mai, Asociația STEA din Satu Mare, în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Socială, invită sătmărenii în zona terenului de picnic amenajat pe malul Someșului, în vecinătatea Cartierului Micro 16, la o sărbătoare ce marchează Ziua Internațională a Familiei. Scopul acestui eveniment este de sensibilizare a membrilor comunității cu privire la importanța familiei.
Articol editat de , 15 mai 2016, 11:00
Evenimentul este dedicat familiilor cu membrii de toate vârstele care sunt așteptați la o serie de concursuri și jocuri de societate pregătite cu mult drag de echipa Asociației STEA împreună cu voluntarii din liceele sătmărene.
Între orele 13.00 – 16.00, participanții vor putea trăi bucuria de a-și peterece împreună timpul liber într-o atomosferă destinsă de sărbătoare, având posibilitatea de a încerca în familie o serie de jocuri de societate iniţiate de organizatori, dar și de a profita de spațiile amenajate de municipalitate pentru alte activități în aer liber, precum terenurile de fotbal, handbal, volei, badminton, trial pentru biciclete şi tenis de masă.
Cei mari sunt invitați să facă echipe alcătuite din minim trei membri, pentru a participa la un concurs de bogracs. Materia primă și echipamentele necesare vor fi puse la dispoziție la fața locului de către organizatori. După desemnarea echipei câștigătoare, preparatele vor putea fi consumate de către participanți.
Cei mici sunt așteptați la standuri de pictură pe faţă și ateliere de desene, iar din jumătate în jumătate de oră, familiile doritoare se pot înscrie la o serie de concursuri sportive prin care își vor testa dibăcia și agilitatea în câștigarea diplomelor pregătite pentru cele mai deosebite familii din Satu Mare.
Totodată, în cadrul evenimentului, sătmărenii vor putea afla de la echipa Asociației STEA detalii despre programele de voluntariat derulate în cadrul acestei organizații, fiind încurajați ca împreună cu familiile, să-și dedice o parte a timpului pentru astfel de activități. Astfel, părinții și bunicii pot alege să transmită lecții prețioase de viață copiilor și nepoților participând împreună la activități periodice de voluntariat în folosul unor copiii și tineri din medii defavorizate.
Dincolo de a face fapte bune, cei implicați au oportunitatea de a descoperi că au puterea de a acționa asupra unor probleme grave ce afectează societatea, dobândind multiple competențe importante pentru propriul lor viitor și dându-și seama de șansa pe care o au de a se fi născut într-o familie care îi sprijină să se dezvolte.
Stela Tudor
Ascultă Radio Cluj online AICI: