Planurile studenţilor la final de facultate
Tinerii absolvenţi se pregătesc pentru următorul pas din viaţa lor.
Articol editat de , 19 mai 2016, 14:36
Cu puţin timp înainte de absolvire, studenţii îşi pun o serie de întrebări – Să merg la master? Să stau un an acasă? Să mă angajez în domeniu? Să accept orice oportunitate? Majoritatea celor intervievaţi spun că aleg ultima variantă, un loc de muncă provizoriu, până atunci când vor găsi ceva în domeniul pe care s-au specializat.
Nu caut un job în domeniul meu momentan pentru că ştiu că ar fi dificil să găsesc ceva şi am nevoie de bani.
O să îmi găsesc un loc de muncă oriunde ar fi, atâta timp cât se plăteşte bine. Mai departe văd eu ce fac. Poate mă înscriu la master între timp.
Sinceră să fiu, aş vrea mult să lucrez în domeniul meu, mai ales că am făcut şi multă practică de-a lungul timpului şi e frumos ceea ce fac. Nu cred însă că o să găsesc aşa uşor.
Sibiul se pregăteşte şi el pentru a întâmpina valul de absolvenţi aflaţi în căutarea unui job. În fiecare an în această perioadă este organizată Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, dedicată atât celor care au absolvit orice formă de învăţământ, cât şi şomerilor care se află în căutarea unui loc de muncă.
Evenimentul se va desfăşura la sediul Facultăţii de Inginerie, joi, 26 mai, începând cu ora 10. Acţiunea va reuni angajatori din Judeţul Sibiu care îşi vor prezenta ofertele de locuri de muncă vacante precum şi cerinţele. Obiectivul acestui eveniment este de a realiza un cadru oportun pentru interrelaţionarea dintre angajatori şi absolvenţi.
În urma centralizării datelor comunicate de angajatori în legătură cu locurile de muncă disponibile la nivelul judeţului, săptămâna aceasta oferta cuprinde 390 de locuri, cele mai multe fiind pentru persoane cu pregătire medie, iar 15 locuri de muncă sunt pentru persoane cu studii superioare. (Dana Radu, purtător de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu)
Tinerii mai au o ultimă sesiune de examene de parcurs, pentru ca mai apoi să prezinte lucrarea de licenţă sau disertaţia, în funcţie de studiile făcute.
Cristina Bălău
Puteţi să ascultaţi Radio Antena Sibiului online AICI.