Mai – luna carierei în centrele de plasament din Sibiu
Peste 65 copiii din centrele de plasament din județul Sibiu au participat în luna mai la evenimente dedicate carierei, în cadrul cărora au beneficiat de îndrumare profesională și au cunoscut profesii variate.
Articol editat de , 23 mai 2016, 18:43
Copiii au avut astfel ocazia să afle care este domeniul profesional spre care au înclinaţii. De asemenea, micuţii au învăţat că pentru a avea succes în viaţă trebuie să îşi asume propriile decizii.
Cu această ocazie, sâmbăta a fost declarată Ziua Carierei în trei centre din județ, zi în care s-au organizat întâlniri cu profesioniști din diverse domenii, care și-au prezentat profesiile și au discutat deschis cu copiii despre ce presupune fiecare meserie, pașii care trebuie urmați pentru o carieră în domeniu și le-au oferit sfaturi pentru a avea succes. Copiii au avut, astfel, ocazia de a se familiariza cu profesia de medic, fotograf, notar, poliţist, apicultor, sportiv, make-up artist, director magazin, şef raion magazin, recepţioner, dentist, economist, jurist, inginer, ghid turism, psihopedagog și ospătar.
Copiii s-au dovedit foarte interesați şi entuziasmaţi de acest proiect. Ne dorim să continuăm Ziua Carierei prin întâlniri similare în care să aibă contact şi cu alte domenii de activitate, dar şi prin sesiuni de îndrumare pentru cei care deja şi-au ales o profesie. Le mulţumim tuturor celor care au dat curs invitaţiei noastre de a participa la Ziua Carierei, pentru sfaturile şi informaţiile preţioase aduse copiilor. (Carmen Bucșa, voluntar Ajungem Mari <<organizatorul acţiunilor>> și coordonator proiect Ziua Carierei)
În județul Sibiu, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, proiectul Ajungem Mari se derulează în prezent în patru centre de plasament (Sibiu, Orlat, Cisnădie, Agârbiciu) și două afterschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 220 de copii și implicând 100 de voluntari.
Mai mult decât atât, în șapte luni de la lansarea proiectului în Sibiu, au fost organizate excursii la Păltiniș, ateliere de ciocolată și dulciuri raw vegane, un atelier floral, un spectacol de teatru interactiv, un atelier de bijuterii handmade, ieșiri la teatrul de păpuși și cinema, vizite la expoziții și librării.
Programul educațional Ajungem Mari – Asociația Lindenfeld
Asociatia Lindenfeld este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societății.
Principalul program este Ajungem Mari, ce susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat și orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative și activități socio-recreative, programul își propune să le dea copiilor încredere în ei și să le formeze abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți. Detalii pe www.ajungemmari.ro.
Cristina Bălău
Puteţi să ascultaţi Radio Antena Sibiului online AICI.