Reguli de bună purtare pe internet
Ștefan Ștef se numără printre specialiștii în comunicare și legislație care le explică elevilor sălăjeni ce pot face și ce nu pot face pe internet, vizate fiind, mai ales, rețelele de socializare. Ștefan Ștef:
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 26 mai 2016, 06:00
Ce se întâmplă dacă, de exemplu, un elev se apucă și înjură un profesor pe Facebook? Profesoara a făcut un print screen (captură de ecran), a făcut o plângere în Instanță, a fost un dosar civil și părinții copilului au fost obligați de către judecători să-i plătească profesoarei o sumă de bani. Dacă noi ne apucăm și înjurăm și scriem tot felul de lucruri care nu sunt adevărate despre oricine altcineva în spațiul public, și aici vorbim despre Facebook, pentru că-l folosim foarte mult și suntem din ce în ce mai dependenți de el, s-ar putea să aducem atingere demnității celui la care ne referim. Ideea e în felul următor: aveți libertatea să puneți ce vreți pe Facebook, doar că trebuie să vă asumați consecințele acțiunilor voastre. (Ștefan Ștef, specialist în comunicare)
Lecțiile sunt simple și pe înțelesul adolescenților:
Mergeți în vizită acasă la unul dintre voi, faceți poze, vă filmați, vă fotografiați. E ok să le dați drumul pe Facebook, pe pagina voastră? Nu, este infracțiune. Se numește violarea vieții private.
Campania cuprinde și lecții despre comerțul online, dar și despre modul în care utilizatorii se pot feri de escrocheriile din lumea virtuală.
Adi Lungu
Ascultă Radio Cluj online AICI: