Cât de tare doare masajul cu bețele de bambus?
De ceva vreme, la saloanele din Cluj, este la mare căutare masajul cu bețele de bambus. Curioasă din fire, m-am dus să aflu ce reprezintă un astfel de tratament și cât de mult doare un masaj cu bețe.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 30 mai 2016, 06:00 / actualizat: 30 mai 2016, 8:09
Și am pornit pe la cabinete. Din fericire am găsit și specialiști dispuși să-mi povestească despre acest masaj, care, la prima auzire părea destul de dureros.
Nu am fost la fel de curajoasă pe cât sunt de curioasă și nu am testat acest masaj, așa, fără să clipesc. Știu că e înțelept să înveți din experiența altora și m-am pus pe privit.
Bambusul este un simbol tradițional al fericirii, bunăstării și sănătății, în cultura asiatică. Suplă și robustă, tijă de bambus este un accesoriu de masaj excelent, pentru că accentuează puterea mișcărilor efectuate de masoterapeut.
Masajul cu bambus constă în fricțiuni ușoare realizate cu ajutorul unor bețe speciale din lemn de bambus, de diferite mărimi pentru toate zonele corpului.
Folosit din cele mai vechi timpuri, masajul cu bețe de bambus are o multitudine de beneficii
subțiază silueta, combate celulita, tonifică musculatura, stimulează sistemul limfatic și circulatia sangvină, reactiveaza metabolismul, relaxeaza și energizeaza organismul. (Elisa Penciu, specialist în masaje corporale).
Deci, chiar dacă ar părea, masajul cu bețele de bambus nu este deloc dureros dacă este aplicat corespunzător.
Betele de bambus sunt special netezite și au diverse dimensiuni pentru a putea fi folosite la măsarea diferitelor părți ale corpului.
Ele nu trebuie sa fie perfect drepte, ci cât mai naturale și finisarea lor să fie delicată deoarece se pot deteriora.
După o sedință de masaj cu bețe de bambus, corpul va fi plin de vitalitate, spre deosebire de masajul de relaxare care are doar efect detensionant.
Alina Nechita