Ascultă Radio România Cluj Live

Când trebuie să bem suc de pepene

Sucul de pepene verde poate reduce durerile musculare, după un antrenament intens, graţie aminoacidului L-citrulina, susțin cercetătorii spanioli din Cartagena.

Când trebuie să bem suc de pepene

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 3 iunie 2016, 06:00

L-citrulina există în cantităţi mari şi în coaja de pepene verde. Sucul ajută la detoxifierea organismului, în special a ficatului, unde se combină cu alţi aminoacizi pentru a se converti în arginină. Funcţia sa principală este creşterea argininei în organism şi de a îmbunătăţi performanţele sportive.

Sucul de pepene verde funcţionează perfect ca un agent de îngrijire la nivelul pielii, având potenţiale beneficii antioxidante. Se spune că L-citrulina declanşează un compus din organism care ajută la relaxarea muşchilor şi mulţi medici cred că sucul de pepene întreţine şi sistemele cardiovascular şi circulator. Sucul de pepene îmbunătăţeşte fluxul de sange şi reduce tensiunea arterială. L-citrulina din sucul de pepene are proprietatea de legare a apei, la fel cum o au toţi aminoacizi. Sucul de pepene poate fi folosit şi în tratamentul anti-îmbătrânire.

Aminoacidul L-citrulina, care se regăseșe în pepene, ajută la reducerea timpului de refacere a sportivilor, după un efort sporit și la ridicarea productivităţii și randamentului sportivilor. Acest aminoacid intensifică procesul de eliminare din organism a acidului lactic, de fapt adevăratul nume chimic este acid 2 – hidroxipropanoic, care se acumulează la nivelul muscular și în sânge, după efort. Sucul de pepene dispune de capacități antioxidante și este capabil să amelioreze rezultatele sportive, relatează Kedem. Studiile precedente au arătat că sucul de pepene ajută la prevenirea bolilor de inimă, stopează acumularea în organism a colesterolului rău.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta online AICI:

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate