Când trebuie să bem suc de pepene
Sucul de pepene verde poate reduce durerile musculare, după un antrenament intens, graţie aminoacidului L-citrulina, susțin cercetătorii spanioli din Cartagena.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 3 iunie 2016, 06:00
L-citrulina există în cantităţi mari şi în coaja de pepene verde. Sucul ajută la detoxifierea organismului, în special a ficatului, unde se combină cu alţi aminoacizi pentru a se converti în arginină. Funcţia sa principală este creşterea argininei în organism şi de a îmbunătăţi performanţele sportive.
Sucul de pepene verde funcţionează perfect ca un agent de îngrijire la nivelul pielii, având potenţiale beneficii antioxidante. Se spune că L-citrulina declanşează un compus din organism care ajută la relaxarea muşchilor şi mulţi medici cred că sucul de pepene întreţine şi sistemele cardiovascular şi circulator. Sucul de pepene îmbunătăţeşte fluxul de sange şi reduce tensiunea arterială. L-citrulina din sucul de pepene are proprietatea de legare a apei, la fel cum o au toţi aminoacizi. Sucul de pepene poate fi folosit şi în tratamentul anti-îmbătrânire.
Aminoacidul L-citrulina, care se regăseșe în pepene, ajută la reducerea timpului de refacere a sportivilor, după un efort sporit și la ridicarea productivităţii și randamentului sportivilor. Acest aminoacid intensifică procesul de eliminare din organism a acidului lactic, de fapt adevăratul nume chimic este acid 2 – hidroxipropanoic, care se acumulează la nivelul muscular și în sânge, după efort. Sucul de pepene dispune de capacități antioxidante și este capabil să amelioreze rezultatele sportive, relatează Kedem. Studiile precedente au arătat că sucul de pepene ajută la prevenirea bolilor de inimă, stopează acumularea în organism a colesterolului rău.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta online AICI: