Fresh pentru un refresh de vară
Fresh şi smoothie sau carbogazoase? Băuturile naturale câştigă tot mai mult teren pe piaţă, întrucât localurile cu astfel de specialităţi sunt din ce în ce mai căutate.
Articol editat de , 20 iunie 2016, 06:00 / actualizat: 20 iunie 2016, 8:03
Fresh-urile şi smoothie-urile sunt cele mai noi tendinţe în materie de băuturi de vară. Fie că e vorba de o ieşire la terasă sau o băutură la pachet în drum spre muncă, oamenii de toate vârstele aleg tot mai des băuturile naturale, din fructe sau chiar legume. Cea mai ciudată combinaţie vine de la un local specializat pe fresh-uri şi smoothie-uri care a creat un fresh cu o combinaţie bizară dar gustoasă.
Cel mai nonconformist ar fi fresh-ul bazat pe ţelină, avocado, ghimbir şi spanac la care adăugăm puţină miere ca să îl îndulcim. Oamenii sunt puţin speriaţi de această variantă de fresh, dar după ce o încearcă revin exact pentru această variantă. Întotdeauna încercăm să ne adaptăm la cerinţele clienţilor şi schimbăm meniurile în funcţie de anotimp.
Oamenii spun că preferă întradevăr să consume astfel de băuturi în detrimentul carbogazoaselor, nu doar pentru că sunt gustoase dar şi pentru că sunt sănătoase.
Îmi plac mult fresh-urile şi cred că sunt şi mult mai sănătoase decât alte băuturi.
Prefer întotdeauna să beau un fresh când ies în oraş, în loc să dau mai puţini bani, dar pe o băutură care nu îmi face bine.
Fresh-urile sunt gustoase şi le prefer oricând. Mi-am făcut chiar un obicei din a consuma măcar un fresh pe zi.
Diferenţa dintre fresh şi smoothie stă mai mult în omogenitatea compoziţiei, fresh-ul fiind format mai mult din suc, în timp ce smoothie-ul concentrează şi pulpa fructelor. Amândouă sunt însă la fel de sănătoase şi benefice pentru organism. Atât unul cât şi celălalt ajută la digestie şi sunt mai uşor de digerat decât fructele sau legumele în starea lor naturală.
Cristina Bălău
Alexandra Bucuroiu
Puteţi să ascultaţi Radio Antena Sibiului online AICI.