Atenţie la alimente
Autorităţile sanitar-veterinare atrag atenţia că în sezonul cald creşte riscul alterării alimentelor şi, implicit, al apariţiei de toxiinfecţii alimentare.
Articol editat de Camelia Velțan, 23 iunie 2016, 19:03
În aceste condiţii, se recomandă ca populaţia să respecte câteva reguli simple, dar foarte eficiente.
În timpul verii, când este foarte cald, produsele alimentare ar trebui cumpărate numai din locuri autorizate şi care au spaţii de depozitare corespunzătoare din punctul de vedere al temperaturii şi al igienei.
În plus, alimentele de origine animală trebuie introduse cât mai repede în frigider sau congelator.
De asemenea, produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru a fi preparate sau consumate ulterior.
Nu în ultimul rând, alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite, iar fructele şi legumele trebuie spălate foarte bine.
Consumatorii pot sesiza Autorităţile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor asupra oricăror abateri din acest domeniu apelând gratuit numărul de telefon 0800.826.787.
Radio România Actualităţi
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.