Alimentele ambalate în plastic pot deveni toxice
Odată cu venirea verii, medicii avertizează în legătură cu pericolul pe care îl reprezintă modul de ambalare şi de comercializare a anumitor produse.
Articol editat de cristina.rusu, 26 iunie 2016, 06:00
Astfel, produsele alimentare împachetate în plastic sau apa îmbuteliată în sticle de plastic pot deveni toxice, susţine medicul Recep Akdur de la Facultatea de Medicină din Ankara.
Chiar dacă produsele sunt ambalate ermetic, neavând contact cu aerul, expunerea prelungită la ambalajele de plastic le poate face dăunătoare.
Comercianţii îşi expun de multe ori marfa în faţa tarabei, acoperită sau nu de o umbrelă.
Sub efectul razelor directe ale soarelui sau al temperaturilor excesive, plasticul produce derivaţi toxici pentru organism, care sunt consumaţi odată cu mâncarea sau cu apa.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.