Dezinfectante revoluţionare testate în spital, la Bistriţa
Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa testează în această perioadă mai multe materiale dezinfectante adresate secţiilor de boli infecţioase, care conţin o substanţă activă ce se autodezinfectează permanent, pe o durată de circa 10 ani.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 5 iulie 2016, 13:55 / actualizat: 7 iulie 2016, 9:48
Materialele aflate în probe la secţia de boli infecţioase de pe strada Alba-Iulia a spitalului bistriţean au fost aduse din Franţa în urmă cu două săptămâni.
Sunt nişte materiale speciale pentru secţiile de infecţioase, cu o substanţă activă care în decurs de zece ani se autodezinfectează. Când le-am adus le-am făcut probe la laboratorul spitalului, le-am însămânţat cu diferiţi viruşi, microbi, iar după trei zile le-am făcut testele şi acestea au fost sterile.
Sunt nişte materiale speciale produse în Franţa şi din ele vor fi confecţionate zonele de contact maxim şi anume mâna curentă şi panourile de uşi, pentru că sunt nişte materiale foarte, foarte scumpe (Gabriel Lazani, directorul administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa).
Materialele cu proprietăţi autodezinfectante au fost lansate pe piaţa medicală europeană doar la sfârşitul anului trecut. Directorul administrativ Gabriel Lazani a mai declarat că Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa este prima unitate medicală din ţară care testează aceste materiale.
Florin Săsărman