Ascultă Radio România Cluj Live

Proprietățile benefice ale afinelor

Afinele previn apariţia cancerului şi diabetului, indică rezultatele unui studiu recent. Afinele previn depunerea de grăsime la nivelul abdomenului, scad nivelul de colesterol și de zahăr din sânge și, prin urmare, previn bolile cardiovasculare şi diabetul, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Michigan.

Proprietățile benefice ale afinelor
Foto: afine

Articol editat de , 6 iulie 2016, 06:00

Oamenii de ştiinţă explică faptul că proprietățile benefice ale afinelor se datorează fitochimicalelor – antioxidanţi naturali antocianine care dau fructelor și legumelor culorile roşu, purpuriu şi albastru închis. Mai mult decât atât, ele normalizează nivelul de zahăr din sânge și astfel îmbunătățesc procesul de absorbție a insulinei, prin prelucrarea zahărului în energie.

Acum câțiva ani, oamenii de știință americani au declarat că deţin suficiente date, care arată că antocianinele pot proteja de cancer, deoarece încetinesc în mod semnificativ creşterea celulelor canceroase şi chiar în unele cazuri, se remarcă o distrugere a acestora cu până la 20%.

Pigmentul antocianinelor, conţinute în ridichea neagră și morcov este chiar mai eficient, încetinind creșterea celulelor canceroase cu 50-80%, iar substanțele colorante derivate din fructele aronia distrug o cincime din celulele canceroase, fără a le afecta pe cele sănătoase, amintește articolul publicat în cel mai recent număr al revistei „American Journal of Public Health”.

 

 

RADOR

 

Ascultă Radio Cluj online AICI:

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate