Proprietățile benefice ale afinelor
Afinele previn apariţia cancerului şi diabetului, indică rezultatele unui studiu recent. Afinele previn depunerea de grăsime la nivelul abdomenului, scad nivelul de colesterol și de zahăr din sânge și, prin urmare, previn bolile cardiovasculare şi diabetul, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Michigan.
Articol editat de , 6 iulie 2016, 06:00
Oamenii de ştiinţă explică faptul că proprietățile benefice ale afinelor se datorează fitochimicalelor – antioxidanţi naturali antocianine care dau fructelor și legumelor culorile roşu, purpuriu şi albastru închis. Mai mult decât atât, ele normalizează nivelul de zahăr din sânge și astfel îmbunătățesc procesul de absorbție a insulinei, prin prelucrarea zahărului în energie.
Acum câțiva ani, oamenii de știință americani au declarat că deţin suficiente date, care arată că antocianinele pot proteja de cancer, deoarece încetinesc în mod semnificativ creşterea celulelor canceroase şi chiar în unele cazuri, se remarcă o distrugere a acestora cu până la 20%.
Pigmentul antocianinelor, conţinute în ridichea neagră și morcov este chiar mai eficient, încetinind creșterea celulelor canceroase cu 50-80%, iar substanțele colorante derivate din fructele aronia distrug o cincime din celulele canceroase, fără a le afecta pe cele sănătoase, amintește articolul publicat în cel mai recent număr al revistei „American Journal of Public Health”.
RADOR
Ascultă Radio Cluj online AICI: