Ciocolata care nu îngrașă
Ciocolata trezeşte pasiuni.
Articol editat de , 8 iulie 2016, 10:00
Este delicioasă, are beneficii pentru sănătate, iar o singură porţie te poate înveseli (chiar dacă pentru doar câteva momente) într-o zi dificilă… Dar… îngraşă…, iar dacă nu ar fi aşa, sunt unii care ar adăuga ciocolată şi în supă.
Fabricanţii au încercat mai mult timp să reducă nivelurile de grăsimi din acest aliment care, în general, sunt destul de ridicate: de aproximativ 40%-60%. Aşa că, atenţie, împătimiţilor ai ciocolatei: poate că soluţia nu se află într-o bucătărie, ci într-un laborator de fizică.
Cercetătorii de la Universitatea Temple (SUA) au reuşit să creeze o ciocolată lichidă slabă în grăsimi utilizând… un câmp electric. Prin intermediul acestui dispozitiv, oamenii de ştiinţă au fost capabili să reducă nivelul de grăsime pentru diferite mărci de ciocolată cu până la 20%.
În plus, realizatorii studiului spun că ciocolata obţinută de ei are un gust minunat, ba chiar susţin că multe persoane au afirmat că aceasta are un gust de cacao mai pronunţat şi mai bun decât cea originală. O nouă categorie de ciocolată sănătoasă şi savuroasă poate apărea cât de curând pe piaţă, precizează fizicienii.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta online AICI: