Cum ne ferim vara de toxiinfecțile alimentare!
Medicii recomandă popualției să manifeste o atenție sporită în această perioadă, pentru prevenirea toxiinfecțiiilor alimentare și a altor afecțiuni de sezon.
Articol editat de , 8 iulie 2016, 06:00
Este foarte important să ne spălăm pe mâini, pentru protecția noastră personală, pentru sănătatea noastră, pentru a evita, pe cât posibil, bolile digestive la care suntem expuși. (medic)
Medicii atrag atenția asupra necesității respectării normelor de igienă și siguranță alimentară și mai ales pe perioada verii, când pericolul apariției și transmiterii de boli digestive este mai mare. Soluția: spălarea mâinilor, a fructelor și a legumelor.
Ce importanță are? În transmiterea bolilor digestive, a infecțiilor de căi respiratorii, a infecțiilor dermatologice de piele și chiar a ochilor. Tendința tuturor este să ducă mâna murdară la ochi, la gură și de aceea trebuie să știm când trebuie să ne spălăm; deci înainte de a lua masa, înainte de a atinge fața, gura, ochii și nasul și înainte de a lua medicamentele. (Angela Badea, medic)
Medicii recomandă o atenție sporită și asupra modului în care sunt păstrate alimentele, pentru evitarea alterării acestora.
Adrian Lungu
Radio Cluj se poate asculta online AICI: