Ascultă Radio România Cluj Live

Zmeura scade riscul de boli cardiovasculare

Zmeura este atât de benefică, încât datorită proprietăților sale, poate distruge celulele canceroase.

Zmeura scade riscul de boli cardiovasculare

Articol editat de , 10 iulie 2016, 06:00 / actualizat: 11 iulie 2016, 9:35

Aceste fructe au proprietăţi antioxidante şi o anumită componentă anti-cancer.

Zmeura conţine vitamina C şi magneziu, care reduce nivelul de colesterol din organism și scade riscul de boli cardiovasculare.

Oamenii de știință au descoperit că zmeura conţine acid salicilic, care are un efect similar cu cel al aspirinei. Se recomandă în anemie, deoarece este bogată în vitaminele A, E, PP şi, de asemenea, în cupru, acționând ca antidepresive.

După ce zmeura este tratată termic, ea își păstrează proprietățile utile. Acest fruct potoleşte setea și îmbunătățește digestia, combate boala scorbut, durerile abdominale și mahmureala după consumul unor cantități mari de alcool. Zmeura proaspătă acționează ca expectorant în cazul bronșitei uscate, consolidează funcția cardiacă, îmbogățeşte organismul cu vitamine şi minerale. Zmeura este utilă în tulburările gastro-intestinale, datorită acidității ridicate.

Diabeticii o pot consuma în salate de fructe.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate