Zmeura scade riscul de boli cardiovasculare
Zmeura este atât de benefică, încât datorită proprietăților sale, poate distruge celulele canceroase.
Articol editat de , 10 iulie 2016, 06:00 / actualizat: 11 iulie 2016, 9:35
Aceste fructe au proprietăţi antioxidante şi o anumită componentă anti-cancer.
Zmeura conţine vitamina C şi magneziu, care reduce nivelul de colesterol din organism și scade riscul de boli cardiovasculare.
Oamenii de știință au descoperit că zmeura conţine acid salicilic, care are un efect similar cu cel al aspirinei. Se recomandă în anemie, deoarece este bogată în vitaminele A, E, PP şi, de asemenea, în cupru, acționând ca antidepresive.
După ce zmeura este tratată termic, ea își păstrează proprietățile utile. Acest fruct potoleşte setea și îmbunătățește digestia, combate boala scorbut, durerile abdominale și mahmureala după consumul unor cantități mari de alcool. Zmeura proaspătă acționează ca expectorant în cazul bronșitei uscate, consolidează funcția cardiacă, îmbogățeşte organismul cu vitamine şi minerale. Zmeura este utilă în tulburările gastro-intestinale, datorită acidității ridicate.
Diabeticii o pot consuma în salate de fructe.