Peste 40.000 de gurmanzi la Street Food Festival
Primul festival de street food din România, Street Food Festival a închis ușile bucătăriei duminică seara cu un succes pe măsură. Peste 40.000 de mâncăcioși au încercat rețetele festivalului și s-au bucurat de cele 4 zile de bunătăți și activități culinare.
Articol editat de , 11 iulie 2016, 14:12
Publicul de toate vârstele alături de bucătari, vendori și artiștii invitați în festival au reușit să creeze o atmosferă de excepție care s-a încadrat perfect în peisajul de pe Aleea Stadionului. Animalele de companie au fost de asemenea nelipsite și s-au bucurat alături stăpânii lor de un weekend prelungit de bunătățuri. Evenimentul a fost unul lipsit de incidente, cei peste 40.000 de gurmanzi demonstrând că în bucătărie disciplina este ingredientul de bază al unui Street Food Festival reușit.
Peste 50 de vendori au gătit la foc continuu de dimineață până seara peste 200 de rețete de mâncăruri și băuturi. Am avut peste 20 de artiști și trupe internaționale care ne-au încântat la Festival Stage și o serie de filme care au fost difuzate la Culinary Cinema Outdoor și care s-au îmbinat perfect cu atmosfera festivalului. Doresc să mulțumesc tuturor celor care au avut încredere și au sprijinit echipa de gurmanzi de la Street Food Festival, de la sponsori la parteneri și autorități locale, la voluntari și echipa din organizare. Abia aștept să ne vedem la edițiile viitoare. (Constantin Covaliu, General Manager Street Food Festival)
Cele 4 zile de Street Food Festival au fost presărate cu un decor ce a inclus 5 zone principale: Food Road (unde publicul a regăsit preparate din bucătăria asiatică, mexicană, canadiană, românească, nemțească, mediteraneană și italiană), Festival Stage (gazdă a peste 20 de momente artistice muzicale), Chill Zone (unde publicul s-a relaxat alături de Dj locali și filme culinare), Pop-Up Market (de unde festivalierii și-au putut lua acasă diferite ingrediente din bucătăria festivalului) și Kids Zone (o zonă dedicată special celor mici). Toate cele 5 zone au reușit să completeze misiunea festivalului și au demonstrat că mâncarea de stradă poate să adune zeci de mii de oameni uniți de pasiunea și curiozitatea pentru domeniul culinar. Astfel, prima zi a adunat un flux 9.000 de mâncăcioși, urmând ca vineri prezența să ajungă la 11.000, sâmbătă la 10.000, iar duminică la 11.000.
Street Food Festival se va întoarce în 2017 cu o nouă ediție delicioasă la Cluj-Napoca. Până atunci însă organizatorii pregătesc noi surprize pentru gurmanzii din alte orașe ale României, care vor fi invitați la masă începând cu luna Septembrie a acestui an.
Redacţia
Foto: Echipa Street Food Festival
Ascultă Radio Cluj online AICI: