Ascultă Radio România Cluj Live

Lime, un fruct cu numeroase beneficii

Rude cu lămâia şi portocala, fructele de lime sunt o combinaţie aromată a acestora. Prea puţin folosite, fructele de lime sunt foarte sănătoase şi pline de beneficii. Cu toate că acest fruct seamănă foarte mult cu lămâia, este mult diferit de aceasta, prin gust şi aromă. În plus are un conţinut de acid citric mai scăzut în comparaţie cu lămâia.

Lime, un fruct cu numeroase beneficii

Articol editat de , 16 iulie 2016, 06:00

1. Fructul de lime are foarte puţine calorii. Mult mai dulce decât lămâia, limele au foarte puţine calorii şi sunt ingredientul perfect pentru o dietă săracă în grăsimi. Limele sunt o alegere excelentă în toate dietele şi pot fi consumate ca atare, pe post de fructe.

2. Suţine digestia. Fructele de lime conţin multă flavanina, o enzimă naturală care stimulează secreţia de bilă, acizi şi sucuri digestive. Acest lucru ajută la buna funcţionare a tubului digestiv. Consumă lime dacă ai probleme cu tranzitul intestinal. Un fruct la două zile va regla şi va rezolva această problemă. În plus fructul calmează stomacul iritat, combate greaţa şi diareea.

3. Este foarte bogat în vitamine. Limele sunt foarte bogate în vitamina C. Într-un fruct sunt cel puţin 50 mg de vitamina C, adică 75% din doză zilnică recomandată. Limele sunt ideale pentru a fi consumate în perioada de sarcină, dar şi de către femeile care alăptează.

4. Este bogat în minerale. Pe lângă vitamine, limele au multe minerale, toate în doze mai mult decât importante. Au un conţinut ridicat de potasiu, un fruct având 490 mg de potasiu. În plus conţine doze importante de cupru, calciu, fier şi fosfor.

5. Leac natural. Fructul de lime stimulează sistemul imunitar, susţine tranzitul intestinal, curăţă ficatul şi face pielea să strălucească. Fructul are proprietăţi antivirale şi antiseptice şi stimulează funcţia hepatică şi reduce problemele gastrointestinale.

 

 

RADOR

 

Ascultă Radio Cluj online AICI:

 

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate