Apa consumată din sticle de plastic ţinute în soare este periculoasă!
Apa consumată din sticle de plastic ţinute în soare este periculoasă, susţine cardiologul bulgar Sotir Marcev, directorul Clinicii de Cardiologie Invazivă din Plevna.
Articol editat de Carmen Sas, 17 iulie 2016, 06:00
Medicul a explicat că pereții sticlei de plastic degajă substanțe nocive, care la copii conduc la pubertate precoce, iar la adulţi pot cauza cancer. Vara este perioada adecvată pentru persoanele care doresc să elimine kilogramele în plus. Activitatea fizică şi alimentaţia sănătoasă modifică activitatea hormonală a țesutului adipos al oamenilor.
Cardiologul a avertizat că schimbarea bruscă a temperaturii corpului în sezonul cald, din cauza aerului condiţionat, are influenţe asupra inimii. În zilele toride, temperatura pentru aerul condiţionat nu trebuie setată sub valoarea de 25 de grade.
Căldura dilată vasele de sânge de suprafață pentru a preveni supraîncălzirea, iar tensiunea arterială scade la majoritatea oamenilor. Acest lucru duce la mai puţine atacuri de cord în timpul verii și la reducerea crizelor hipertensive, a explicat specialistul.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI.